Over Hélène Bouwens

Hélène Bouwens werd op 26 februari 1959 in Den Bosch als Hélène van der Heijden geboren. In Den Bosch heeft ze op het Sint Jans Lyceum het atheneum B diploma gehaald en vervolgens heeft ze twee hbo-opleidingen, analytische chemie en biochemie, aan de Hogere en Middelbare Laboratoriumschool in Oss voltooid. Meteen na haar opleidingen kreeg ze werk als research analist in het Radboudziekenhuis in Nijmegen en heeft daar op drie afdelingen gewerkt. In Groningen, waar ze in 1988 met haar man naartoe verhuisde, heeft ze ook nog research werk gedaan op de Rijks Universiteit. Alles bij elkaar heeft ze zo’n tien jaar als research analist gewerkt.

 

In 1990, toen haar eerste kind – een zoon – geboren werd, is Hélène gestopt met werken. Daarna kwamen nog twee dochters, waarvan de oudste dyslectisch bleek te zijn. Na een jarenlange zoektocht om haar dochter te helpen, kwam ze uit bij Methode de Haan. Deze methode, die speciaal voor dyslecten ontwikkeld is door orthopedagoog drs. W.J. de Haan, hielp haar dochter uitstekend en wekte haar interesse. Ze besloot in 2004 om zelf een opleiding bij hem te gaan volgen en behaalde in 2005 het certificaat Remedial Teacher Methode de Haan. Meteen na het behalen van het certificaat kwamen de aanvragen om kinderen te helpen op gang, wat in april 2006 resulteerde in de oprichting van een eigen praktijk Spellbound RT in Alphen aan den Rijn. Inmiddels heeft ze op een groot aantal scholen al ruim 80 kinderen succesvol geholpen met o.a. lezen en spelling.

 

Naast haar werk als remedial teacher begeleidt en ondersteunt Hélène kinderen met gedragsproblematiek, zoals ADHD, ADD, autisme en DCD. Deze kinderen hebben vaak moeite met concentratie en motivatie. Ze leert hun plannen, hoe je met je werk moet beginnen en structuur in hun werk aanbrengen, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en de schoolprestaties van de kinderen verbeteren.

 

Verder is Hélène ook 12½ jaar werkzaam geweest als freelance journalist van het Witte Weekblad Alphen aan den Rijn en omstreken. Voor deze gratis huis-aan-huis krant schreef ze ruim 750 redactionele en commerciële artikelen.

 

Hélène Bouwens woont sinds 1994 met man en kinderen in Alphen aan den Rijn.